Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ενέργειες του Βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη για την ένταξη έργων ύψους 34 εκ. € για την Βοιωτία στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης, διατηρώντας πολύμηνη συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κο Αθ. Μπούρα και τον Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κο Π. Σκλιά, επεδίωξε την ένταξη όλων των έργων πνοής για την Βοιωτία στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΠΣΕ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής χρηματοδότησης. Οι διεκδικήσεις του Μιχάλη Γιαννάκη σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς προκάλεσαν την κινητοποίηση της Κυβέρνησης και η χρηματοδότηση έργων ύψους 34 εκ. € από εθνικούς μόνο πόρους, αλλάζει ολόκληρο τον νομό Βοιωτίας και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η κατανομή των κονδυλίων που επιβεβαιώθηκε στην σημερινή συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Μπούρα και τον ΓΓ της Περιφέρειας κο Σκλιά έχει ως εξής:

για την βελτίωση της οδού Δερβενοχωρίων – Ελευσίνας ποσό ύψους 7 εκ. €

για την διασταύρωση Διστόμου – Δαύλειας ως τα σύνορα του νομού ποσό ύψους 12 εκ. €

για τον δρόμο Νεοχωράκι – Τανάγρα ποσό ύψους 13 εκ. €

για την διευθέτηση του άνω ρου του Βοιωτικού Κηφισού ποσό ύψους 2 εκ. €



Ικανοποιημένος για τις εξελίξεις, εξερχόμενος της συνάντησης ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:



«Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή πραγματοποιεί σήμερα ένα μεγάλο βήμα. Με 34 εκ € για τον νομό Βοιωτίας βρίσκουν λύση προβλήματα που χρόνιζαν για δεκαετίες. Οι σημερινές αποφάσεις αποδεικνύουν το ειλικρινές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για ισόρροπη ανάπτυξη. Ευχαριστώ τόσο τον Υφυπουργό όσο και τον Περιφερειάρχη, που από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων τους, κατανόησαν σε βάθος τις διεκδικήσεις μας και μέσα σε σύντομο διάστημα έδωσαν οριστικές λύσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: